luni, 2 iulie 2012

Prajitura cu visine si bezea

Pe caldura asta m-am incumetat sa fac o prajitura cu visine pentru ca am mancat la o onomastica si a fost foarte buna.

Am folosit:


Pentru blat:


300 g faina
200 g unt
1 galbenus
100 g zahar

Umplutura:

1 kg visine
300 g smantana
5 linguri lapte
3 galbenuse
1 ou
80 g zahar
sucul de la o lamaie

Bezea:

4 albuse
180 g zahar
 
Mai intai de toate se framanta un aluat care se infoliaza si se da la rece pentru minim 30 minim.

Apoi se intinde aluatul (se va intinde mai greu dar puteti sa il intindeti direct pe o foaie de copt si apoi cu totul sa il trasferati in tava.(35x25)


Intepati din loc in loc aluatul cu furclita si puneti-l la cuptor la foc moderat pentru 15 minute.

Intre timp curatam visinele de samburi. Laptele se amesteca cu smantana, zaharul., galbenusurile si sucul de la lamaie.
Dupa 15 minute scoatem tava din cuptor, punem visinile
 si turnam compozitia deasupra si introducem din nou la cuptor pentru 40 minute.
 
Cand a trecut timpul batem albusele spuma tare impreuna cu zaharul si punem bezeaua peste prajitura niveland-o cu o lingura.
 Mai dam prajitra la cuptor la foc maxim pentru 5 minute sa pana se rumeneste.
Se scoate afara si se lasa la racit.. ideal ar fi sa stea la frigider pentru ca se va taia mai bine.
Este foarte foarte buna...!!! o combinatie dulce acrisoara, nemaipomenita.
Merita sa o incercati.
Pofta buna!!!

1 comentarii:

Mihaela spunea...

yummy, f buna aceasta prajitura :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons